Sabtu, 9 Mac 2013

Dah ada yang punya ke?

    Hye2...Dah lama ima x blogging kan?.. Alhamdulilah.. dah lebih satu tahun dah ima study kat UUM yg dah jadi macam rumah kedua ima ni..Tapi setiap kali tu la org asyik tanya ima.. Dah ada yang punya ke? xpun tnya dah jumpa yang berkenan ke?..Wait2.. Excuse me.. Guys.. Girlz.. ima masuk sini bukan nak cari pacar ke.. bf ke.. balak ke.. gewe ke.. cowok ke.. or whatever la kan.. Kenapa? Memang masuk U je kena cari semua tu ek??. Cinta kan akan datang nanti. Ada jodoh ada la.. InsyaAllah (Tapi kan.. kalo x cari x jumpa jugak kan..hahaha) apa2 pon.. Ima juz nak focus on my study je skrang ni.. Yg bab cintan cintun tu.. later2 la k.. Kalo ada rezeki bercinta dengan bdk2 UUM ni.. nak wat cmne kan.. dah jodoh.. ( ayat cliche) haha...


So next story ---> haha..actually x tau nak citer apa sebab x bley nak fikir skrg ni.. busy sgt la katakan ( bzy la sgt kan hihi) ...urm....I juz wanna sharing this..walau apa pon yg kita lakukan dlm dunia ni kita kena ingat 4 PERKARA..iaitu 2 perkara kita MESTI INGAT dan 2 perkara kita JANGAN INGAT.. Alhamdulilah.. benda ni la yg dah lama ima cuba terapkan dalam hati dan jiwa sanubari ni walaupun kadang kala tersasar seketika.. huhu.. Korang nak tahu x apa 4 PERKARA tu??ha pergi la cari sendiri.. haha.. takde gurau je..jangan ambik hati k.. ambik jantung tak pe.. hihi..(^^)y


Pertama --> Kita MESTI kena INGAT kesalahan kita pada orang.

Kedua --> Kita MESTI kena INGAT pemberian orang pada kita.


    dan yang paling penting...


Pertama --> Kita JANGAN INGAT kesalahan orang pada kita.

Kedua --> Kita JANGAN INGAT pemberian kita pada orang.


          InsyaAllah.. hidup kita akan tenang dan bahagia sentiasa...bagaikan bunga2 harum jatuh berguguran di sekeliling kita.. hahaha (dah mula nak bernovel la kat sini plak kan.. hahaha)

So korang renung2kan la apa yg ima kongsikan ni k.. Hope kita jumpa lagi nanti..and mcm biasa.. JANGAN LUPA klik and baca 4 novel ima tu k.. yg penting KOMEN!!...hahaha... ok bye2.. y(^^)y




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Member blOg ima~

Let's Comment..!!